Advocaten Speelgoedrecht.nl beschermen intellectueel eigendom Bandai – Artikel Speelgoed & Hobby

BandaiBandai handhaaft IE-rechten op haar Harumika’, is de kop van een artikel in de meest recente uitgave van het vaktijdschrift Speelgoed & Hobby. Lees het artikel hieronder of hier in pdf.

In het artikel is te lezen dat Bandai in Nederland, met behulp van de advocaten van Speelgoedrecht.nl (voorheen onderdeel van De Gier | Stam & Advocaten te Utrecht), met succes hebben opgetreden tegen een onderneming die op grote schaal namaakversies verkocht van de originele Harumika-producten van Bandai.

Harumika is een kleine kunsstof mannequin waarmee kinderen kleding kunnen ontwerpen. Bandai is de op twee na grootste speelgoedfabrikant ter wereld. Ze wordt regelmatig geconfronteerd met producten die het intellectueel eigendom van Bandai schenden.

______________________________________________________________

ARTIKEL SPEELGOED & HOBBY

Rapportage – Bandai handhaaft IE-rechten op haar Harumika

Bandai stelt alles in het werk om telkens weer vernieuwend en verrassend speelgoed te creëren. Eén van de producten die door Bandai is bedacht en waar Bandai erg trots op is, is de Harumika. Dit is een plastic mannequin waar je je eigen outfits en mode-collecties mee kunt ontwerpen.  Door de vernieuwende incisie op de rug van de Harumika zijn daar geen naalden voor nodig. De Harumika is dan ook veilig te gebruiken door iedereen die zelf mode wil creëren.

Helaas worden succesvolle producten vaak gekopieerd. Aangezien de Harumika een belangrijk onderdeel is van de Bandai-familie doet Bandai er alles aan om wereldwijd namaak van deze producten te bestrijden. Daarom is Bandai verheugd om mee te kunnen delen dat zij in Nederland met succes heeft opgetreden tegen een onderneming die op grote schaal “namaak-Harumika’s” verkocht. Afbeeldingen van de originele Harumika mannequin van Bandai (links) en de gekopieerde mannequins van die onderneming (midden en rechts) zijn hieronder weergegeven:

Harumika Banai en namaak

Wij kunnen u verzekeren dat Bandai de markt nauwlettend in de gaten blijft houden, om niet alleen haar Harumika te beschermen, maar ook het plezier van iedereen die speelt met Bandai-producten. Als daar nog vragen over zijn dan kunt u altijd even contact opnemen met de Nederlandse advocaten van Bandai bij:

Vragen?
E-mail: e.vangelderen@banning.nl

Over evertvangelderen

Advocaat & Partner bij Clairfort Advocaten. Specialist in het intellectuele eigendomsrecht.
Dit bericht is geplaatst in Intellectuele Eigendom en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *