Consultatie EC: Speelgoedondernemingen kunnen visie geven op limieten voor lood in speelgoed

Lood in speelgoed: consultatie

De Europese Commissie heeft een consultatie gestart met betrekking tot de limieten van lood in speelgoed. De speelgoedrichtlijn introduceert nieuwe, stricte limieten voor lood. De Europese Commissie wil deze limieten verder aanscherpen.

De EFSA (European Food Safety Authority) heeft een studie gedaan naar de gehaltes lood in eten. Op basis van die studie zou de EFSA de aanbeveling hebben gedaan om de (kans op) blootstelling aan lood in eten, maar ook in andere producten (zoals speelgoed) te verminderen.

Aanpassingen Speelgoedrichtlijn?

De Speelgoedrichtlijn kan worden aangepast, indien er nieuw wetenschappelijk materiaal beschikbaar komt, welke het nodig maakt de gestelde eisen aan te passen aan dit wetenschappelijk bewijs. Om die reden is de Europese Commissie voornemens om de huidige limieten voor lood aan te passen en deze in lijn te brengen met de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit zal kunnen leiden tot strengere limieten voor lood.

Voor het zover is, bent u, als speelgoedondernemer, in de gelegenheid gesteld uw visie kenbaar te maken. Mocht dit onderwerp uw onderneming raken, dan is het zeker te adviseren om van deze gelegenheid gebruik te maken.

Dit bericht is geplaatst in Productregelgeving en getagd, , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *