EN 71 norm (2011) voor speelgoed is gepubliceerd

Nieuwe Speelgoedrichtlijn en nieuwe EN 71 norm

EN-71 norm voor speelgoed

Door de komst van de nieuwe Speelgoedrichtlijn worden – voor een deel – nieuwe of andere eisen gesteld aan speelgoed. De nieuwe EN 71 norm geeft een meer concrete uitwerking van (een deel van) de globale essentiële eisen in deze richtlijn. De nieuwe Speelgoedrichtlijn is op 20 juli 2011 in werking getreden.

Nieuw EN 71-norm (EN 71-1:2011)

De EN 71-1 gaat over mechanische en fysische eigenschappen van speelgoed. De norm ziet zowel op speelgoed voor kinderen onder de 36 maanden, maar ook daarboven. Verder heeft de norm ook betrekking op eisen aan verpakking (zoals waarschuwingen).

Vermoeden van overeenstemming – publicatie in Official Journal of the European Union

De norm is door de normcommissies gepubliceerd. Op het moment dat de norm ook in de Official Journal of the European Union gepubliceerd wordt, kunnen fabrikanten bij gebruikmaking van de norm genieten van het zogenaamde vermoeden van overeenstemming. Het product wordt dan vermoed in overeenstemming te zijn met de eisen van de Speelgoedrichtlijn, totdat het tegendeel bewezen wordt.

Lees het bericht van CEN over de publicatie van de norm hier.

Normcommissie NEN

De normcommissie speelgoed van het NEN houdt zich actief bezig met de EN 71 norm voor speelgoed. De advocaten van speelgoedrecht.nl zijn lid van deze normcommissie. Lees meer op de website van het NEN.

Over evertvangelderen

Advocaat & Partner bij Clairfort Advocaten. Specialist in het intellectuele eigendomsrecht.
Dit bericht is geplaatst in Productregelgeving en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *