Publicaties over de nieuwe Speelgoedrichtlijn en de Nieuwe-aanpakrichtlijnen

In de uitgave van vaktijdschrift Journaal Warenwet van december 2010 verschenen twee artikelen van advocate Marieke Coumans (specialist productregelgeving bij De Gier | Stam & Advocaten). Beide artikelen zijn relevant voor de speelgoedbranche.

Het eerste artikel is getiteld “De overgang naar een nieuwe Speelgoedrichtlijn is geen spelletje“. Dit artikel gaat – en dat zal de lezer niet verrassen – over de nieuwe Speelgoedrichtlijn. In deze richtlijn zijn onder andere de verantwoordelijkheden van ondernemingen in de distributie- en productieketen van speelgoed duidelijker uiteengezet. Wie moet de CE-markering aanbrengen, wie bewaart het technisch dossier en wat moet de inhoud van het technisch dossier zijn? Lees dit artikel hier.

Het tweede artikel getiteld “Er is flink aangepakt op het terrein van de nieuwe Aanpak” bespreekt de ontwikkeling die afgelopen 5 jaar binnen de nieuwe aanpak zichtbaar was. In vergelijking tot de andere Brusselse gebieden is er veel gebeurd. Lees dit artikel hier.

NB: De uitgave van December 2010 van Journaal Warenwet was de laatste editie van het blad. Per 1 januari 2011 zal het blad verschijnen onder de nieuwe naam “Tijdschrift Waar & Wet”. Marieke Coumans is naast redacteur van Speelgoedrecht.nl ook redacteur van het Tijdschrift Waar & Wet.

Dit bericht is geplaatst in Productregelgeving en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *